Fürdőruha blog - öltözködés és vásárlás

Víz mellé, bármely évszakban, a fürdőruha a legjobb viselet. Bikini, trikini, tankini, egyrészes, kétrészes, sportos vagy divatos, minden, ami fürdőruha, az minket érdekel. Hogy miért? Mert imádjuk a fürdőruhákat. És azt is tudjuk, hol, mit, mikor érdemes vásárolni.

2012-es nyári fürdőruha trend

2012.05.17. 11:26 fürdőruha


A fürdőruha trendek nem mozognak ugyanazon a vonalon, mint a többi ciklikusan változó divatirányzatok, mivel nehéz újra feltalálni a bikinit vagy monokinit, azonban 2012-ben érdemes megismerkedni a vintage ihlette fürdőruhákkal. Grace Kelly viselt az ’50-es években egy fehér Halterneck fürdőruhát, a végén egy kis, fodros szoknyával. Igazi elegancia a fürdőruhák terén. Ha igazán trendi szeretnél lenni, 2012-ben a vintage stílusú nőies fürdőruhák közül is választhatsz.Az idei fürdőruha trend színvilágában a pasztellárnyalatok mellett továbbra is jellemző a színek vibrálása is. Egyaránt lehetsz színesen merész, de dönthetsz kecsesebb és finomabb kombináció mellett is. A tervezők fürdőruha kollekciói között egy biztosan visszatérő elemet találtam: a narancsszín minden árnyalatában megjelent a kifutókon.images.store.products.views.main.3059r2.jpgDivat lesz idén is a tengerész mintázat, a klasszikus állatminta egyedi színekkel kombinálva. Akik szeretik a kacéran nőies fürdőruhákat, azok választhatnak a csipke részletekkel vagy csipkerátétekkel díszített fürdőruhák közül. Az elmúlt években folyamatosan a hazai trendek is egyre nagyobb hangsúlyt fektetnek a fürdőruhákhoz harmonizáló strandruhákra is. A medence vagy a tenger partján is hódít az elegancia.

Fürdőruha 2012-es modellek

Szólj hozzá!

Címkék: vásárlás divat nyár trend bikini strand fürdőruha egyrészes tankini tirikini kétrészes

Egy kis nyár a téli hidegbe

2011.12.06. 12:20 fürdőruha

A hűvös, szeles téli időben kifejezetten jól esik egy kicsit előregondolni a nyárra, vagy arra, hogy a világ másik felén éppen a strandon süttetik az emberek a hasukat. Habár nekünk erre még várni kell, mégis a nagy divatházak kifutóin már megjelentek a következő évi fürdőruha kollekciók és strandkiegészítők és a tervezők már a 2013-as anyagokon dolgoznak.

Ebből az alkalomból íme egy gyönyörű képsorozat, Rosie Huntington-Whiteleyről, ami a januári Harper's Bazaar angol lapszámába készült. A Tom Munro által készített képek a tavaszi kollekciók segítésével a luxus világát hozzák el számunkra, a helyszín a medence partja pedig csak hab a tortán.

 

Szólj hozzá!

Címkék: divat trend szexi bikini strand fürdőruha egyrészes kétrészes

Halle Berry még mindig bombázó bikiniben

2011.08.22. 11:00 fürdőruha

A minden idők egyik leghíresebb fürdőruhás filmes jelenetét produkáló Halle Berry augusztus 14-én ünnepelte 45. születésnapját, a bulizásnak viszont egy meglehetősen szolid formáját választotta, ám ezzel is sikerült jócskán felhívnia magára a figyelmet, és fricskát mutatnia a plasztikai beavatkozásokat mindennapos rutinként űző hollywoodi celebvilágnak.

Az Oscar-díjas színésznő kislánya és néhány barátja társaságában a tengerparton töltötte negyvenötödik születésnapját, nem történt semmi különös, de persze jelen volt néhány lesifotós, akik – ellentétben szegény Lindsay Lohannel – ezúttal igen jó szolgálatot tettek a színésznőnek.

Halle Berry ugyanis a tíz évvel ezelőtt forgatott Halj meg máskor című James Bond-film legendás fürdőruhás jelenetében viselt bikinihez nagyon hasonlító szerelésben jelent meg a parton, a fotósok képei pedig lehetőséget teremtenek az egész világnak, hogy összevesse, mennyit is változott a színésznő az elmúlt egy évtizedben.

Nos, a válasz az, hogy szinte semmit, Berry még mindig ugyanolyan csinos, mint annak idején, a negyvenes évei derekán igazán semmi szégyellnivalója nincs külsején, ami azért is különösen elismerésre méltó, mert a sztár kifejezetten ellenzi a plasztikai beavatkozásokat, így alakját főleg szerencsés adottságainak, valamint fitt életvitelének köszönheti.

Persze ő, igazi nőhöz méltóan, másként látja a helyzetet, az év elején egy újságnak arról beszélt, hogy már érzékeli az öregedés jeleit, ami ellen igyekszik minden lehetőt megtenni – ő ezek közé nem sorolja a műtéti eljárásokat –, ám sajnos van amivel nem lehet harcolni, például a gravitáció.

Nos, akár hogy is nézzük Halle Berry a minap készült fürdőruhás képeit, neki azért valahogy mégis sikerül. Igazán irigylésre méltó és példa értékű!

Szólj hozzá!

Címkék: nyár sztár szexi bikini james bond strand halle berry fürdőruha sztárles

Lindsay Lohan és a strandolási alapszabályok

2011.08.19. 11:00 fürdőruha

Egy korábbi bejegyzésben egyszer már ejtettünk arról néhány szót, mi az, ami ciki egy kellemes, nyári strandolás alkalmával, ezek között említettük, hogy mindig röhejes, ha valaki sminkelve érkezik meg a partra, még durvább, ha még fürdik is benne.

Nos, az említett posztot biztosan nem olvasta Lindsay Lohan, valamint a Love Cat magazin munkatársai, akik a minap egy szörfös fotósorozatot készítettek a színésznőről, aki manapság inkább arról ismert, hogy rajta lehet a legtöbbet röhögni a hollywoodi sztárvilág bulvárszereplői közül.

Az egyébként is szerencsétlen sorsú, ittas vezetés, majd próbaidő alatti ékszerlopás miatt egy ideig házi őrizetben lévő, nemrég szabadult híresség a világ egyik legjobb helyén, Malibuban állt fényképezőgép elé – számolt be róla a Daily Mail.

Lohannek mostanában semmi sem jön össze, ezúttal is sikerült egy igazán nevetséges helyzetbe kevernie magát ezzel a fotózással. Durván előnytelen szörfös ruháját még valahogy elnéznénk neki, az viszont már durván röhej kategóriás, hogy alapozóban, pirosítóval és erős szemhéjtussal kikenve, műszempillákkal felvértezve kezdett próbált valahogy egyensúlyozni a deszkán. Nem is túl meglepő, hogy a fotózás másnapján már az összes hollywoodi lap az ő bénácska képeivel volt tele – ismét egy ok, ami kapcsán nevethet rajta a világ.

Hogy lehetőleg senki se járjon a botrányhősnő nyomdokaiban, ismét hangsúlyozzuk: a smink a strandon minden esetben ciki! A vízálló is! Aki képtelen vakolat nélkül kimozdulni otthonról, az ne menjen strandra. Sajnos nincs más alternatíva. Vagyis de: vállalni a gúnyos pillantásokat, de hát azt mégis ki szeretné?

Szólj hozzá!

Címkék: divat nyár sztár trend bikini strand lindsay lohan fürdőruha egyrészes tankini tirikini kétrészes sztárles ne tedd

Victoria Beckham is a netről vásárol fürdőruhát

2011.08.17. 11:00 fürdőruha

Igazán izgalmas részleteket árult el mindennapjainak apró részleteiről nemrég az Elle Collections magazinnak Victoria Beckham egykori popsztár, divatikon, üzletasszony, futballistafeleség és nagycsaládos anya.

Mint az egyikori Spice Girl elmondta, Los Angelesből a londoni irodájával elsősorban interneten, a Skype segítségével tartja a kapcsolatot, ez számára a legegyszerűbb, legköltséghatékonyabb és legkényelmesebb megoldás. De nem is ez az igazán érdekes, hanem hogy David Beckham felesége kendőzetlenül mesélt arról is, hogy ilyenkor általában nem sokat törődik azzal, hogy miben jelenik meg alkalmazottai előtt, van, hogy lepedőbe csavarva, esetleg egy köpenyben, de legtöbbször bikiniben beszél beosztottaival, nem ritkán pedig üzletfeleivel is.

Victoria azt is elárulta, annak ellenére, hogy a divatvilág egyik megkerülhetetlen szereplőjének tartják, egy igazi divatikonnak, ennek ellenére egyre kevesebb ideje van törődni azzal, hogy mikor miben is jelenik meg. Még szerencse, hogy van egy saját ruhamárkája és kollekciója, általában ezeket hordja, valamint mivel a rengeteg utazás, a család, a nyilvános szereplések és az üzleti teendők mellett állítása szerint szinte semmi ideje nincs vásárolni, így legtöbbször az internetről rendel magának ruhát.

Szólj hozzá!

Címkék: vásárlás divat nyár sztár trend bikini victoria beckham fürdőruha szexszimbólum

Kombináljunk bátran!

2011.08.11. 11:00 fürdőruha

Az egységes világ, ami persze valójában soha nem is volt annyira egységes, millió apró darabra esett szét az elmúlt évtizedben. Még mielőtt a drága olvasó azt hinné, filozofálgatásba akarunk kezdeni, nyugodjon meg: csak arra akarunk kilyukadni, hogy manapság már egyre kevesebb a globális, igazán átható trend, trendek tucatjai, százai, sőt ezrei léteznek egymás mellett és így van ez a ruhadivatban, így végső soron a fürdőruhákkal is.

Épp a minap említettük, hogy az egyik jellemző trend az elmúlt években az egyszínű, fekete, fehér, esetleg vajszínű fürdőruha, több videót is mutattunk ezzel kapcsolatban, most azonban egy másik, szintén létező trendre hívjuk fel a figyelmet, ami ráadásul még praktikussági szempontból is említésre érdemes.

Rengetegen gondolják, hogy egymástól különböző színű és fazonú bikinifelsőt és -alsót kombinálni ciki, ez azonban manapság távolról sincs így, aminek igazán örülhetünk, hiszen egyrészt azon túl, hogy így változatosabbak lehetünk a parton, kifejezetten praktikus ez azoknak, akiknek az alsó és felső mérete nem egyezik. Hiszen ennek köszönhetően nem kell két garnitúrát megvásárolni, hogy aztán az egyiknek csak az alsó, a másiknak pedig a felső részét hordjuk, bátran kombinálhatjuk egymással a különböző darabjainkat, sőt nyugodtan vásárolhatunk külön alsó és felső részeket direkt kombinálás céljából.
Hogy mennyire nem ciki az ilyesmi, azt tökéletesen jól mutatja, hogy napjaink talán két legnagyobb fiatal női divatikonja, Beyoncé és Rihanna is előszeretettel mutatkoztak mostanában ilyen szerelésben, márpedig ha ők megengedhetik maguknak, akkor mi miért ne tehetnénk?

Néhány dolgot persze fontos tudni, hiszen mint mindig, az ördög itt is a részletekben lakozik!

Kombinálni jó, viszont például soha ne párosítsunk különböző, sokszínű, mintás darabokat egymással. Egy könnyen betartható alapszabály: ha az egyik rész színes-mintás, a másik legyen egyszínű, minta nélküli. Persze, kevesebb a melléfogási lehetőség, ha egyik rész sem mintás, viszont különböző színűek. Eltérő fazonokat is párosíthatunk egymással, de persze csak a jóízlés határain belül. Lehetőleg tanga fazonú alsóhoz ne válasszunk kosaras melltartót, ahhoz sokkal jobban passzol inkább egy háromszög alakú felsőrész. Mint ahogy persze egy kifejezetten sportos darabot sem érdemes egy erősen díszített, elegánsabb fazonúval összeboronálni.

Mindez persze nem is olyan bonyolult, a legfontosabb pedig ezúttal is az, hogy jól érezzük magunkat abban, amit viselők, főleg ha fürdőruháról van szó, hiszen az szinte minden esetben az önfeledt kikapcsolódás, a pihenés, nyaralás öltözete!

Szólj hozzá!

Címkék: vásárlás divat nyár trend tippek szexi bikini strand fürdőruha egyrészes tirikini kétrészes

Zenék a nyárhoz: Don Omar Feat. Lucenzo - Danza Kuduro

2011.08.10. 11:00 fürdőruha

Az elmúlt hetekben kicsit hanyagoltuk a nyári klipeket, de tart még az év legjobb, legbulisabb, legzenésebb, legfiatalosabb évszaka, úgyhogy folytatjuk a megkezdett sort, ismét itt egy következő nagyszerű nyári klip, tele bombajó csajokkal és izgalmas fürdőruhákkal.

A szám ráadásul most éppen óriási sláger a diszkókban, úgyhogy ezúttal nem egy régebbi daraboz nyúltunk vissza. Van itt minden, dögös csajok, laza csávó, tenger, napsütés, jacht, és persze igazi fenékrázós, nyári zene, egy kis egzotikus hangulattal nyakon öntve.

Na meg persze fürdőruhák: bikini, trikini, az egyik éppen aktuális trendnek megfelelően egyszínű, fekete vagy fehér darabok, amik persze ennek ellenére – köszönhetően az izgalmas fazonoknak, na meg a csinos hölgyeknek – pillanatok alatt felhívják magukra és viselőikre a figyelmet.

Bár a klipben szereplő hölgyek a műfaj jellemzői szerint elsősorban a díszlet és az optikai tuning funkcióját látják el, ezen most ne háborodjon fel senki, inkább nézzük meg alaposan ezeket a nagyszerű fürdőruhákat, és ha kedvet kaptunk egy hasonlóan szexi, dögös darab beszerzéséhez, máris irány a hdiShop!

Szólj hozzá!

Címkék: zene nyár szexi bikini strand fürdőruha egyrészes tankini tirikini kétrészes zenék a nyárhoz

A hadsereg és a rendőrség küzd a nudistákkal az USÁ-ban

2011.08.09. 11:00 fürdőruha

Rettentő vicces helyzet alakult ki San Diegóban, az Egyesült Államokban. A helyi hatóságok egy ideje elkezdték a szokásosnál szigorúbban venni a strandolási szabályokat és sorra büntették meg a strandokon meztelenül fürdőzőket. A nudisták így nem tudtak mást tenni, folyamatosan újabb helyek után kellett nézniük, aminek az eredménye az lett, hogy végül egy olyan partszakaszra bukkantak, ami minden szempontból ideális számukra, csak éppen a hadsereg számára nem ideális a nudizók jelenléte, hiszen a beach az amerikai haditengerészet egyik kiképzőbázisának a része - írta a napokban a Daily Mail című brit napilap.

A helyzet pikantériáját fokozza, hogy a hadsereg saját hatáskörben nem távolította el a hívatlan, ráadásul meztelen vendégeket, hanem a helyi hatóságokat kérte fel az intézkedésre, így a nudisták ismét a rend őreivel találták szembe magukat. Az ügy odáig fokozódott, hogy a szabad, ruhamentes fürdőzés hívei megvádolták a rendőrség munkatársait, hogy ők valójában rendszeresen, huzamosabb időn keresztül kukkolják őket, és mindig csak akkor kerül sor az ellenük való fellépésre, amikor már a fürdőző elégedetlenkedni kezdenek a bokrokból leskelődő rendőrök jelenléte miatt. Ráadásul ezúttal a hadseregtől még speciális eszközöket is kaptak, állítja az egyik helybéli nudista, aki szerint mindenki jobban tenné, ha megbékélne a nudizmussal és nem próbálnák ellehetetleníteni őket.

Nudizáshoz ugyan nincs szükség csinos, divatos, kényelmes, új fürdőruhára, minden egyéb esetben viszont, ha strandolni készülünk, érdemes szétnézni a HDIShop fürdőruha-kínálatában.

Szólj hozzá!

Címkék: vicc nyár strand őrület fürdőruha

Zenék a nyárhoz: David Morales - Needin' U

2011.07.01. 17:30 fürdőruha

Az 1999-es év nyara nagyszerű volt, erről egyszer már korábban is megemlékeztünk, de nem volt ez másként 1998-al sem, arról a nyárról is gyönyörű tengerpartok, a szikrázó napsütés, a csodálatosan kék ég, bikinis lányok, félmeztelen fiúk és Ibiza jut eszünkbe.

Nos, azóta eltelt 12 év, viszont idén is elérkeztünk az év legbulisabb, legstrandosabb, legnyáribb hónapjához, egymást érik a zenei fesztiválok, part menti bulik, a legjobban akkor tesszük, ha le sem vesszük magunkról a fürdőruhát! (Még akkor sem, ha most éppen nem a legjobb az idő!)

A bulira való hangolódáshoz pedig ismét kiválasztottunk egy nagyszerű, igazi nyári hangulatú zenét, az említett 98-as évből.

David Morales neve a modern tánczenét kedvelők köreiben nem lehet ismeretlen: az amerikai, Grammy-díjas house-mágus hatalmas bulikkal és nagyszerű felvételekkel örvendezteti meg már több évtizede a világ tánczenére éhes fiatalságát. Elsősorban remixeiről ismert, legnagyobb slágere azonban egy saját szerzemény, a 12 évvel ezelőtti Needin' U, ami a mai napig képes igazi bombaként hatalmas bulit varázsolni gyakorlatilag a világ bármelyik táncterére.

Mint ahogyan azt már korábban is mondottuk: akinek nem lesz rögtön nyári hangulata ettől a daltól és videokliptől az egész biztosan be van oltva a nyár és a jó tánczene ellen egyaránt!

Szólj hozzá!

Címkék: zene divat nyár trend szexi bikini strand fürdőruha egyrészes david morales kétrészes zenék a nyárhoz

Nőknek trikini, férfiaknak mankini?

2011.06.30. 17:30 fürdőruha

Írtunk már itt korábban a trikiniről, mint az elmúlt évek egyik legdivatosabbnak számító fürdőruhafazonjáról, ám eddig csak hölgyek vonatkozásában tettük ezt. Pedig, bizony, férfiak számára is készítettek a divattervezők ez elmúlt szezonokban hasonló darabokat, amik persze végezettül leginkább csak mint röhejes, nevetséges példák kerültek elő a lapok hasábjain, és igen nehéz elhinni, hogy tervezőik komolyan gondolták ezek elkészítését.

Pedig a fazonnak külön neve is van, úgy hívják: mankini, és olyan neves divatkreátorok is nevüket adták ezekhez a szörnyűségekhez, mint Armani vagy Alexander McQueen.

Az alábbiakban néhány egészen nevetséges darabot mutatunk be az elmúlt egy évben a világ kifutóin megjelent példányokból.

Szólj hozzá!

Címkék: vásárlás mozi vicc divat extrém nyár sztár trend filmek borat strand őrület jim carrey sacha baron cohen armani alexander mcqueen fürdőnadrág egyrészes tirikini mankini